Sigurnost upravljanja hranom
Razvoj sustava upravljanja sigurnošću prehrambenih proizvoda predstavlja sustavan pristup sprječavanju ili najvećem mogućem smanjenju rizika u prehrani.
Primjena sustava upravljanja sigurnošću prehrambenih proizvoda omogućava da:
- Se garantira tržištu da su proizvodi proizvedeni na siguran način i u higijenskim uvjetima.
- Se tržište obavijesti da su poduzete sve razumne mjere opreza i da se želi jamčiti proizvodnja hrane u higijenski sigurnim uvjetima
- klijenti zatraže certifikaciju i procjenu dobavljača, ako posluju u Državi sa strogim propisima o sigurnosti prehrambenih proizvoda.
- Se pojednostavi sustav provjera od strane klijenata, a time i uštedi na troškovima i vremenu
- Se količina odbačene robe i reklamacija svede na minimum a time i rizik gubitka tržišta
- Se smanje troškovi zahvaljujući boljim odnosima sa službama za sigurnost prehrambenih proizvoda.
- Se poveća učinkovitost poslovnog procesa.